Om oss

Om oss

Jag heter Agneta Lindström och bor i Enhörna drygt en mil utanför Södertälje. När jag träffade min sambo Hasse var jag för tillfället utan hund. Eftersom han är superallergisk mot pälsdjur, trodde jag att jag aldrig skulle kunna ha någon mer hund. Men av en slump träffade han en wheaten när han var ute på ett av sina radiojobb.


Den tillhörde en kvinna som också hon hade svår allergi. Hennes förklaring var att just wheaten var en ras som hon klarar av. Jag hade då aldrig träffat någon wheaten. Jag var skeptisk till om det skulle fungera och till om det var en ras för mig.


Hasse testade med bl a hundhår inlindat i en nylonstrumpa, som fick ligga i örngottet några nätter - och det funkade! Nästa steg var att träffa hundar, vilket vi gjorde hos Beyrons uppfödare, och under alla dom här åren har han aldrig haft några allergiska besvär som kan relateras till hundarna. Dessutom föll jag handlöst för rasen.


Mycket hund i mindre format - alldeles lagom för mig som är trafikskadad. Kan också erkänna att jag alltid varit svag för skägg.


Hela familjen är engagerad i kenneln. De nu vuxna barnen heter Lotta, Julia, Amanda, och Anton.


Vi som innehar kenneln är:


Jag, Agneta, har gått två uppfödarkurser i Wheatenklubbens regi för Ingrid Olsen. En kurs i genetik för Hilde Nybom. Dessutom har jag gått kurser hos Kennelkubben i anatomi, juridik, parning/valpning, genetik och beteende. Jag är  MH-samordnare (Mentalbeskrivning Hund) för rasen.


Julia är tjejen med det riktigt stora hundintresset. Det hon inte vet om svenska (och många utländska) wheatenkennlar och deras hundar är inte värt att veta. Hon ställer ut våra hundar (och många andras), tävlade framgångsrikt i juniorhandling, tränar bl a nosework och lydnad och klipper våra och andras hundar.  Hon har gått flera klippkurser, en kurs i genetik för Hilde Nybom. och kurser hos Kennelkubben i anatomi, juridik, parning/valpning, genetik och beteende.


Hasse sköter bl a  hundpromenader, spårträning, klippning/pälsvård och kloklippning. Han har gått flera klippkurser och trr viltspårskurser. Det är också han som ser till att hemsidan och bloggen funkar.


Övriga familjemedlemmar:


Amanda - som jobbar som spelutvecklare i Göteborg - hjälper till när hon är hemma. Hon har tränat bland annat agility.


Anton deltar med främst promenader när han är hemma från sina studier på KTH.


Lotta, som bor i Järna,  passar hundarna vid behov.  Stort tack även till Gittan!


Förutom Lars Croon (kennel Movin On) i starten, har jag  haft Heléne Hulthén (kennel Cameron) och Lena Carlsson (kennel Leciha's) som mentorer. Heléne och Lena är också bland dem som lärt upp Julia och Hasse i wheatenklippning.