Om oss

Jag heter Agneta Lindström och bor i Enhörna drygt en mil utanför Södertälje. När jag träffade min sambo Hasse var jag för tillfället utan hund. Eftersom han är superallergisk mot pälsdjur, trodde jag att jag aldrig skulle kunna ha någon mer hund. Men av en slump träffade han en wheaten när han var ute på ett av sina radiojobb. Den tillhörde en kvinna som också hon hade svår allergi. Hennes förklaring var att just wheaten var en ras som hon klarar av. Jag hade då aldrig träffat någon wheaten. Jag var skeptisk till om det skulle fungera och till om det var en ras för mig.

Hasse testade med bl a hundhår inlindat i en nylonstrumpa, som fick ligga i örngottet några nätter - och det funkade! Nästa steg var att träffa hundar, vilket vi gjorde hos Beyrons uppfödare, och under dom här tolv åren har han aldrig haft några allergiska besvär som kan relateras till hundarna. Dessutom föll jag handlöst för rasen. Mycket hund i mindre format - alldeles lagom för mig som är trafikskadad. Kan också erkänna att jag alltid varit svag för skägg.

Hela familjen är engagerad i kenneln. Barnen heter Lotta, Julia, Amanda, och Anton.

Vi som innehar kenneln är:

Jag, Agneta, har gått två uppfödarkurser i Wheatenklubbens regi för Ingrid Olsen. En kurs i genetik för Hilde Nybom. Dessutom har jag gått kurser hos Kennelkubben i anatomi, juridik, parning/valpning, genetik och beteende. Jag är styrelseledamot i SWTK region Stockholm och är MH-samordnare (Mentalbeskrivning Hund) för rasen.

Hasse sköter bl a  hundpromenader, spårträning, klippning/pälsvård och kloklippning. Han har gått flera klippkurser och tre viltspårskurser.. Det är också han som ser till att hemsidan och valpbloggen funkar.

Julia, som bor i Järna, är tjejen med det riktigt stora hundintresset. Det hon inte vet om svenska (och många utländska) wheatenkennlar och deras hundar är inte värt att veta. Hon ställer ut våra hundar (och många andras), tävlade framgångsrikt i juniorhandling, tränar lydnad och klipper våra och andras hundar.  Hon har gått flera klippkurser, en kurs i genetik för Hilde Nybom. och kurser hos Kennelkubben i anatomi, juridik, parning/valpning, genetik och beteende.

Övriga "medhjälpare":

Amanda - som nu pluggar på Högskolan i  Skövde - hjälper till när hon är hemma och har ibland hundar hos sig. Hon har tränat bland annat agility.

Anton deltar med dagliga promenader, valpsocialisering och kel.

Lotta, som också bor i Järna, hjälper till med promenader då och då och passar hundarna vid behov.

Förutom Lars Croon (kennel Movin On) i starten, har jag  Heléne Hulthén (kennel Cameron) och Lena Carlsson (kennel Leciha's) som mentorer. Heléne och Lena är också bland dem som lärt upp Julia och Hasse i wheatenklippning.

Tillbaka till startsidan